Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++
  • Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++
  • Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++
  • Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++
  • Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++
  • Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++
  • Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++

Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW červená A++

54 900 Kč
S DPH
Počet
Skladem

Zboží si právě prohlíží 30 zákazníků
  15 let zkušeností v online prodeji

plátce DPH v EU

  Doručení zboží do 24 hodin od převzetí

Pojištěné zásilky

  14 dní na vrácení zboží bez udání důvodu

BEZPEČNÉ PLATBY

Popis

Peletová kamna s vodním pláštěm TOBY 15kW

červená A++

 

Kotle, krby nebo peletová kamna s vodním pláštěm TOBY jsou určeny pro vytápění obytných objektů (do 170 m2). Krbová kamna TOBY lze vzhledem ke své konstrukci umístit i uvnitř obytných prostor (nevyžadují samostatné kotelny). Krby TOBY nemají dodatečnou izolaci kotlové komory, díky čemuž rozvádějí teplo sáláním.

Peletová kamna TOBY jsou vyráběna v souladu s normou EN 14785 a splňují nízkoemisní kritéria stanovená touto normou. Krby TOBY také splňují požadavky několika národních nízkoemisních norem, jako je EKOSKLAD ve Slovinsku a německý BmSchV Stufe 2:2015.

Oběhové čerpadlo, expanzní nádoba, pojistný ventil jsou součástí a instalovány v kotli. Dvířka kotle jsou litinová s velkým ohnivzdorným sklem, které zvyšuje vyzařování tepla.

Model TOBY s vodním pláštěm je plně uzpůsoben pro spalování dřevěných pelet jako primárního paliva, dosahuje maximální účinnosti (90% a více) a velmi nízké teploty spalin (pod 160°C). Díky speciální konstrukci hořáku se samočistícím systémem (provedení tohoto hořáku je chráněno EUIPO). Údržba a čištění jsou omezeny na minimum – pouze jednou týdně, ne-li méně často, za použití nejkvalitnějších pelet a správného používání.

Zapalování, startování a vypínání jsou plně automatické. Řízení spalování je optimalizováno pomocí algoritmů jako je „modulace“, která automaticky snižuje dávku pelet, když se rozdíl mezi požadovanou a dosahovanou teplotou sníží.

Pelety jsou do kotle podávány pomocí vnitřního šnekového podavače umístěného uvnitř násypky. Odtud jsou pelety přiváděny do topné komory, kde volně padají do určeného tavícího prostoru (vlastního hořáku zabudovaného v kotli). Skladovací a tavicí prostor je fyzicky rozdělen. Kotel je vybaven bezpečnostním termostatem, který zabraňuje zpětnému vzplanutí.

 

Technické parametry:

Název kotle: TOBY H 15
Výroba: EU Jmenovitý výkon: 4,3 - 14,3 kW
Výkon vodního pláště: 2,4 - 12,2 kW
Tepelný sálavý výkon: 1,9 - 2,1 kW
Spalování pelet při minimálním výkonu: 0,9 kg/hod
Spalování pelet při maximálním výkonu: 3,6 kg/hod
Hmotnost: 198 kg
Zásobník na pelety: 20 kg
Průměr výfuku: Ø 80mm / vhodné pro potrubí o průměru 80mm
Vstup vzduchu: Ø 50mm
Potřebný tlak v komíně: 10,9 Pa
Maximální pracovní tlak: 2,5 bar
Objem vody v bojleru: 19L
Výstupní teplota výfukových plynů: <160 ºC
Příkon při zapnutí: 400W
Příkon při provozu: 100W
Napájení: 220V 50Hz
Účinnost: 90 %
Emise CO: 0,02 %
Vstupní systém: 1"
Návratový systém: 1"

 

Nejdůležitější informace:

Kamna na dřevěné pelety (ekologické tuhé palivo, z pilin)
Určeno pro vytápění místností do 100m2
Teplo je předáváno přímo do bezprostředního okolí a je navíc rozváděno vestavěným ventilátorem
Všechny procesy pece jsou automatické (zapálení, spalování a odstavení)
Kamna TOBY mají také zabudovaný bezpečnostní termostat, který v případě přehřátí aktivuje ventilátor a přeruší přívod paliva
Díky vestavěnému ovladači ohřívač nezávisle řídí okolní teplotu pomocí individuálního nastavení
Moderní a estetický design kamen
Konstrukce topeniště umožňuje volný přístup pro snadné čištění a odstraňování popela, kterého po spálení pelet zůstává velmi málo
Obsluhu a obsluhu zařízení usnadňuje vestavěný WiFi modul

 

Náš výrobek je v souladu s Ekoprojektem 2022 (EKODESIGN 2022)
Od začátku roku 2022 jsou v platnosti předpisy EU týkající se emisí výfukových plynů z kamen, krbů a dalších energetických zařízení. Celé teplárenství se na tyto změny připravuje a podle platné legislativy jsou v současné době k prodeji pouze topné systémy splňující přísné ekologické požadavky. Ekodesign je hovorový název směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/125/ES. Tento dokument obsahuje přísné normy týkající se limitních hodnot pro emise prachu a jiných znečišťujících látek do ovzduší. Ekodesign platný od 1. ledna 2022 se rovná zákazu instalace kamen a krbů v celé EU, které nesplňují její požadavky, mezi které patří:


  • sezónní energetická účinnost musí být minimálně 65 % (sporáky a sporáky)
  • Emise pevných částic (PM) z lokálních topidel s uzavřenou komorou na tuhá paliva využívající jiná pevná paliva nesmějí překročit 40 mg/m3 při 13 % O2 nebo 5 g/kg (suchá hmotnost) nebo 2,4 g/kg (suchá hmotnost) ) pro biomasu nebo 5 g/kg (suchá hmotnost) pro pevná fosilní paliva; v závislosti na zvolené metodě měření;
  • emise organických plynných sloučenin (OGC) z otevřených lokálních topidel na tuhá paliva, uzavřených předních lokálních topidel na tuhá paliva používajících tuhá paliva jiná než stlačené dřevo ve formě pelet a z vařičů nesmí překročit 120 mgC/m3 při 13 % O2 ;
  • Emise oxidu uhelnatého (CO) z lokálních ohřívačů prostoru na tuhá paliva s uzavřeným spalováním používajících jiná pevná paliva než stlačené dřevěné pelety a ze sporáků nesmí překročit 1500 mg/m3 při 13 % O2;
  • emise oxidů dusíku (NOx) z otevřených předních lokálních topidel na tuhá paliva, uzavřených předních lokálních topidel na tuhá paliva a sporáků na pevná fosilní paliva nesmějí překročit 300 mg/m3, vyjádřeno jako NO2 při 13 % O2.

 

Dodací lhůta: 1-3 pracovní dny

Detaily produktu
7 dalších produktů ve stejné kategorii:

Nasledujte nás na Facebooku